Om oss i KIDSA Sølvberget

KONTAKT

Daglig leder

Anders Ølberg
Telefon: 94 02 73 89
Send e-post

 

Offentlig transport
Ta bussnummer 83 til Øyjorden. Gåavstand til barnehagen er ca 300 m.

Åpningstiden er fra jan.-19 utvidet til kl. 07.15-16.45 slik at foreldre skal få en lettere hverdag med å levere og hente i barnehagen. Åpningstidene er også bedre tilpasset busstidene nå.

Beliggenhet og nærmiljø

Kidsa Sølvberget er en trivelig to-avdelings barnehage med til sammen 27 barn og et engasjert personale. Barnehagen ligger nydelig til i Ytre Sandviken, like ovenfor Stemmemyren idrettsanlegg ved Skytterveien borettslag.

Vi vektlegger

Vi arbeider for å få de gylne hverdagssituasjonene preget av nærhet, gode opplevelser og god lek, både mellom barn og mellom barn og voksne. Barna skal også lære mye, men nå er det blitt slik at mange av barna kommer en gang til å velge yrker som vi i dag ikke kjenner til. Vi tenker at dette krever at barna får tillit til egen tenkning, tør å stille spørsmål og har tro på seg selv. Våre satsningsområder er derfor:

GoGreen! Miljøbevissthet
Barna skal få oppleve at det de tenker og uttrykker har betydning, og slik få tillit til egen tenkning. Prosjektene kan begynne med at vi gir barna en opplevelse til inspirasjon og deretter tar utgangspunkt i hva barna engasjerte seg i og fant interessant, og prosjektene utvikles i tråd med deres tanker og uttrykk.

Vi tilbyr

Vi fortsetter å utvikle kvaliteten i måltidene som barnehagen serverer både smaksmessig, ernæringsmessig og pedagogisk. Les mer om dette s.7 i årsplanen.

Vi har et innholdsrikt, åttekantet barnehagebygg. Det har lyse og fine rom, med gode kroker, et spennende loftsrom og et stort puterom som innbyr til god fysisk lek og rollelek.

Utelekeplassen fremfor huset har den tradisjonelle lekeplassen, og på baksiden har vi skogen som lekeplass. Vi liker uteområdet vårt svært godt, og det inviterer til lek både for små og store.

De små barna sover ute i vogner og vognene står under tak. Hvor ofte og hvor lenge, avtales med foreldrene underveis. Vi tilpasser oss selvsagt barnas behov.

Barnehagens organisering

Barna er fordelt på to avdelinger, vanligvis 10 barn i alderen 1-3 år og inntil 20 barn 2,5-6 år. Huset er lite, og barna blir godt kjent med hverandre og med hele personalet. Kidsa Sølvberget har felles ledelse med Kidsa Eidsvåg, som også er en 2-avd.barnehage, og vi har samme pedagogiske satsningsområder.

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat eller for å avtale et besøk.