Om oss i KIDSA Øyrane

Camilla Igland

beliggenhet og nærmiljø

Kidsa Øyrane har sentral beliggenhet i Indre Arna, med kort avstand til det meste. Vi har fine natur- og friluftsområder i umiddelbar nærhet og bruker disse flittig. Vi ligger vakkert til i terrenget med utsikt over fjorden, noe som både ansatte og barn begeistrer seg over.

Noen minutters spasertur fra barnehagen ligger jernbanestasjonen. Med gratis tog for barnehager er kulturtilbudet i sentrum lett tilgjengelig. Vi har også buss stopp rett utenfor døren som tar oss fra Arna til Nesttun og områder rundt.

Barnehagen ligger en 10 minutters togtur fra Bergen og det stopper buss like ved barnehagen.

offentlig transport

Det er gangavstand til tog og gode bussforbindelser ved Arna terminal. Buss nr. 90 stopper ved barnehagen. Buss nr 90 går tur/retur Nesttun-Arna.

Vi vektlegger

Samarbeid mellom barnehage og hjem

Foreldre og barnehagens personale har et felles ansvar for barns trivsel og utvikling. Et godt samarbeid er derfor viktig for oss. Vi legger til rette for samarbeidet og en god dialog med foreldrene gjennom vårt daglige møte med foreldre i hente- og bringe situasjoner. Vi forteller om de mange opplevelsene barnet har hatt i løpet av dagen og gir tilbakemeldinger på observasjoner som har blitt gjort i forhold til enkeltbarnet helse, trivsel, erfaringer, utvikling, lek og læring.

Vi er tilgjengelig for foreldre enten i det daglige treffpunktet eller via mail og telefon. Vi kommuniserer også via MyKid som er et nettbasert kommunikasjonssystem der vi blant annet legger ut en kort oppsummering fra dagens begivenheter.

I tillegg har vi et Foreldreråd og et Samarbeidsutvalg bestående av foreldre til barna i barnehagen. Dette velges på Foreldremøter.

Barnas språkutvikling

Trygghet og omsorg i relasjonen mellom barn og voksne, og gode språkmodeller, er kjernen i et språkmiljø som støtter barns språkutvikling. Barns språk utvikles gjennom samspill og samtale med andre. Hos oss foregår det språkarbeid gjennom hele barnehagedagen – gjennom møter mellom små og store mennesker i rutinesituasjoner, spontane hendelser og planlagte aktiviteter. Med anerkjennende kommunikasjon støtter vi barna i deres lek.

Barns innspill blir tatt på alvor og de møter tilstedeværende voksne gjennom hele hverdagen som legger til rette for et rikt innhold av språklige erfaringer.

Lek og læring

Alle barn i barnehager har rett til et trygt og godt leke- og læringsmiljø. Vi ønsker at barna hos oss skal oppleve å være trygge og føle at de blir sett og inkludert. Dette gir grunnlag for utvikling og læring og er et godt fundament for livsmestring.

Vi tilrettelegger for et trygt og godt leke- og læringsmiljø for barna. Et miljø som inspirerer til lek, nysgjerrighet, undring, kreativitet, utvikling av vennskap og som bidrar til sosial kompetanse utvikling. Et miljø som er tilrettelagt for samlek både i store og mindre grupper, men også hver for seg om dette er ønskelig.

Det er gjennom lek med andre barn at barna lærer best. Lek er læring. Den frie leken har derfor stor plass hos oss.

Vi tilbyr

Kidsa Øyrane er en fullkostbarnehage. Det vil si at vi tilbyr alle måltider i barnehagen; Frokost, lunsj og mellommåltid. Barna tilbys smørelunsj tre dager i uken med sunt og variert pålegg. De to andre dagene i uken serveres det varm mat i barnehagen. Vi jobber med prosjektet «Mat med smak» som du kan lese mer om i Årsplanen.

Barnehagen har ansatt en kjøkkenansvarlig som tilbereder maten vi serverer til barna. Barna er også inkludert i matlaging som en del av det pedagogiske tilbudet vårt.

Vi har et bevist forhold til sukker i vår barnehage og feirer barnas bursdag uten kaker eller is. Bursdagsbarnet er i fokus og feires med oppmerksomhet i form av bursdagssang, flagg og bursdagskrone.

Barnehagens organisering

Kidsa Øyrane er en barnehage med mange muligheter. Pr. i dag har vi 5 avdelinger der en av disse er en frilufts avdeling. Vi har aldersinndelte avdelinger for å kunne tilrettelegge lek- og læring på best mulig måte i forhold til barnas alder og behov. Friluftsavdelingen har base i bålhuset som er innredet med både terrasse varmere, bålgrue, gulv og annet. Her oppholder de seg morgen og ettermiddag. På dagen er de på tur i nærmiljøet. Førskolebarna har spesielt tilrettelagte aktiviteter som forbereder dem til skolestart det siste året de går hos oss.

Kidsa Øyrane har mange fine rom å leke og bevege seg rundt i. Her kan både store og små grupper med barn utforske leken og utvikle seg sammen. Det er også rom for å trekke seg tilbake om barna ønsker et roligere sted å oppholde seg inni mellom.

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat eller for å avtale et besøk.