Mat med smak

Her i Kidsa Øvre Sædal friluftsbarnehage deltar barna i forberedelser til måltid, medvirker til meny og gjøre klart til måltider som en planlagt pedagogisk aktivitet. Barna får erfare og lage næringsrik, variert mat inne og ute i mindre matlagingsgrupper. Ved at barna deltar i hele prosessen bidrar det til å skape matglede. Hver avdeling har minst to varme måltider i uken. Kidsa Øvre Sædal er en friluftsbarnehage og det vil si at vi lager mye mat i naturen eller i Lavvoen vår. Barna er deltagende og lærer hvordan man lager mat i naturen.

 

 

Jump

Ved å gjennomføre fysisk aktivitet hver dag skal vi i Kidsa Øvre Sædal friluftsbarnehage legge til rette for bevegelsesglede og mestringsopplevelser for å bidra til motorisk utvikling og mestring av egen kropp. Vi gir rom for aktiviteter inne og ute der barna får være i bevegelse, oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger og opplevelse av å kunne selv vurdere og mestre risikofylt lek gjennom kroppslige utfordringer

 

 

Go green

Hos oss i Kidsa Øvre Sædal betyr det at barna skal få kunnskap om og erfaring med aktiviteter som har innvirkning på et miljøvennlig samfunn. Vi tar med oss barna i hele prosessen fra å kaste og sortere avfallet på avdelingen, videre til miljøstasjonen vår i skuret, for å gå på tur til gjenvinningsstasjoner i nærmiljøet hvor vi undrer oss sammen om hva avfallet kan gjenvinnes som.
Vi er engasjerte og tar barnas spørsmål og ideer på alvor og de ansatte skal fremme verdier, holdninger og praksis for et bærekraftig samfunn.