Om oss i KIDSA Ospeli

KONTAKT

Daglig leder

Irene Sellevåg
Telefon: 40 44 30 80
Send e-post

BELIGGENHET OG NÆRMILJØ

Barnehagen ligger i naturskjønne omgivelser i Fyllingsdalen ved foten av Løvstakken med skogen som nærmeste nabo.

Skogen rundt barnehagen er en stor og viktig del av vårt utemiljø. Den innbyr til spennende lek og aktiviteter og gir små og store opplevelser i all slags vær og til alle årstider. I tillegg har vi et innholdsrikt og variert uteområde som gir utfordringer for alle.

OFFENTLIG TRANSPORT

Buss nr. 15 til og fra sentrum.

Vi vektlegger

Trygg tilknytning

Trygghet er en forutsetning for at barna kan ta til seg ny kunnskap, utforske, undre seg og tenke kreativt.

I Kidsa Ospeli barnehage arbeider vi hele tiden for å sette gode spor i barnas liv, og vi mener at grunnlaget i vårt arbeid skal bestå av omsorg og trygghet. Vi ønsker å være barnets trygge base og på den måten en sikker og trygg havn for barna. Vi mener at dette er en viktig forutsetning for barnets behov i dens søk etter å utforske omgivelsene rundt seg. Vi skal alltid være større, sterkere, klokere og god, slik at vi kan vurdere når det er mulig å følge barnets behov, og når det er nødvendig å ta tak og å sette grenser.

Uteliv

Skogen rundt barnehagen brukes daglig til lek og vi tenker at aktiviteter som kan gjøres inne kan også gjøres ute. Vi ønsker at barna får erfaring med å være ute i all slags vær hele året.

Språk

For å lykkes i lek og samspill er språket en viktig faktor. Vi har daglige aktiviteter hvor språkutvikling er fokusområde.

  • Barna skal gjennom bruk av sang, bøker, rim og regler få erfare og oppdage språket.
  • Voksne setter ord på ting, hendelser og handlinger som barna opplever.
  • Barna får kjennskap til sang, barnebøker, rim og regler. Vi undrer oss over språket og tøyser med lyder og ord.
  • Barna setter ord på egne og andres følelser og behov ved hjelp av talespråk.

Lek
Vi ser på lek som barnas viktigste aktivitet. Barnas lek er en læringsarena for utvikling av sosiale ferdigheter og stimulerer alle sider ved barnas utvikling. Vi anerkjenner og støtter banas undring og lekende tilnærming til verden. Vi gir tid og rom til barnas lek, og planlegger dagene for å unngå for mange avbrytelser i leken.

Hos oss i Kidsa Ospeli undersøker vi regelmessig hvordan rommet innbyr til lek, hva barna leker og hvordan utstyr kan påvirke barnas lek. Vi ønsker å tilby et inkluderende lek- og læringsmiljø hvor samarbeid og vennskap kan utvikles slik at barn opplever lek som meningsfylte opplevelser.

 

 

Vi tilbyr

  • Et innemiljø som er tilrettelagt for lek.
  • En utelekeplass med varierte utfordringer for alle aldersgrupper og nærhet til skogen utenfor gjerdet .
  • Foreldresamarbeid med god daglig kontakt hvor vi kan formidle små og store hendelser fra barnets dag i barnehagen.
  • Tilbud om årlige foreldremøter og foreldresamtaler. Foreldreråd og samarbeidsutvalg er viktige fora for samarbeid mellom hjem og barnehage, hvor foreldre har mulighet til å være med å påvirke barnehagens innhold.
  • Måltider: Barna har med sin egen frokost. Foreldre betaler 300,- i kostpenger hver måned som innbefatter melk til frokost og lunsj, smørelunsj hver dag og frukt /knekkebrødmåltid på ettermiddagen.
  • Barnehagen har fokus på et sunt kosthold med grovt brød, variert pålegg og frukt og grønt.

 

 

Barnehagens organisering

Barnehagen har plass til 42 barn fra 1-6-år. Grunnbemanningen er en daglig leder, to pedagogiske ledere, to barnehagelærere og fem barne- og ungdomsarbeidere/assistenter fordelt på to avdelinger.

Barnehagen har noen år ekstra ressurser i form av kommunal tilrettelegger og kan ha samarbeid med andre instanser, som logoped, fysioterapeut og spesialpedagog.

Barnehagen har to avdelinger, Humlebolet for barn fra 3 til 6 år og Blåbærtua for de yngste barna 1 til 2 år. Avdelingenes fysiske miljø består av et stort hovedrom, hems og leke/grupperom på begge avdelingene. Vi har store, gode garderober til hver avdeling og et stort felles kjøkken.

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat eller for å avtale et besøk.