Klær og utstyr

BHG-Kidsa-3185

Kidsa Barnehager oppfordrer alle til å være fornuftig i anskaffelse av utstyr til barna. Det viktige er at klær og sko er behagelige og funksjonelle. Det må være i riktig størrelse, og tilpasset vær og temperatur. Tenk gjerne gjenbruk.

Det må til enhver tid være tilgjengelig ekstratøy til barna i barnehagen. Da må de ha minimum ett sett med ekstra tøy liggende. Kidsa Barnehager anbefaler ull.

Våre barnehager har ulike satsningsområder. Barnehagene som er mye ute vil ha egne lister over utstyr de ønsker i barnehagen. Rådene under er utstyr som trenges i alle barnehager.

I barnehagen må det være nødvendig  ekstratøy:

• 2 Truser
  • 2 par sokker, gjerne i ull
  • 2 Strømpebukse eller stillongs, ull om vinteren
  • 2 t-skjorte eller tynn bomullsgenser, ull om vinteren
  • 1 Genser
  • 1 Bukse

Uteklær som alltid må være i en Bergensbarnehage

• Regntøy
  • Gummistøvler
  • Varme sokker til støvlene
  • Regnvotter
  • Varmbukse og genser
  • Ullundertøy.

Vinter i Kidsa Barnehager:

• Ullundertøy
  • Varm dress
  • Vintersko
  • Votter
  • Lue
  • Hals, gjerne ull

Sommer i Kidsa Barnehager:

• Joggesko
  • Solkrem
  • Shorts
  • T-skjorte
  • Solbriller
  • Solhatt

De minste barna i Kidsa Barnehager kan trenge:

• Bleier
  • Salve
  • Smokk og det de liker å kose med når de sover

Annet utstyr:

• Innesko eller sklisokker
  • Matboks til frokostmåltid
  • Eventuelle hudkremer.

Barnets fot er veldig myk og fleksibel, og barn sier ikke fra når skoen blir liten og trang. Derfor er det viktig å jevnlig sjekke om skoen er i riktig størrelse.

BESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswy

Husk å merke alt utstyr og alle klær.