Om oss i KIDSA Olsvikfjellet

Kristin Kongsbakk
Send e-post: kristin.marie.kongsbakk@kidsabarnehager.no

BELIGGENHET OG NÆRMILJØ

Kidsa Olsvikfjellet ligger i et etablert boligområde vest i Olsvik. Barnehagen ble bygget i 1995 og hadde en rehabilitering i 2016.

Bak huset har vi et fantastisk spennende område bestående av en liten skog, en bekk og en bratt bakke. Gjennom alle årstider inviterer dette området til spennende utfordringer og god variert lek.Foran huset er en lekeplass.

Vi har fine turmuligheter i nærmiljøet, lett ankomst via gangveier til lekeområder og lekeplasser. Alvøskogen og Lyderhorn er fine turmål for litt lengre turer.

OFFENTLIG TRANSPORT

Skyss, buss 40 og 24.

Vi vektlegger

Personalet i Kidsa Olsvikfjellet bidrar til at det enkelte barn gis mulighet til å utvikle sin personlige identitet. Det innebærer at vi skal bli godt kjent med barnet, lytte til det, respektere dets meninger og være sensitiv for barnets uttrykk og adferd.

Vi gir barna tilgang på lærerike opplevelser alene og sammen med andre.

Fullkostbarnehage

Vi tilbyr frokost, lunsj og fruktmåltid.

Måltidet, mulighetenes sted!
Vi byr på sunn, næringsrik og mat i et hyggelig sosialt fellesskap.

Måltidet i barnehagen er en viktig og god arena for å skape matglede og felleskap. Måltidene barna spiser i barnehagen er også en viktig del av kos og sosialisering, noe som er svært viktig for barna sin trivsel i barnehagen, og senere i voksenlivet.

Måltidet, mer enn å spise. Vi ser stor verdi i å kunne nyte et rolig, smakfullt måltid sammen med både barn og voksne. Det skal være rom og tid til undring, den gode samtalen og hvert barn skal få oppmerksomhet.

Et inspirerende leke og læringsmiljø.

• Sammen med barna former vi lekerommet med  god tilgang på rekvisitter. Personalet skjermer lek og fordeler barn i de rommene som er tilgjengelig.
  • Lek ute og inne er sidestilt og vi fordeler barna ute og inne hele dagen slik at alle får være med og alle får slippe til.
  • Ved å la barna vise vei blomster barnekulturen; lek blir videreført fra de eldste til de yngre.

Barnehagens organisering

Vi har tre avdelinger og en felles garderobe.

Rotrasleren er vår småbarnsavdeling med 14 plasser til 1 -2 åringer.

Når barna er ca. 2 år kommer de på Lurven som er en avdeling med 10 barn i alderen 2 til 3 år.

Morkel er avdelingen for de eldste barna 24 barn fra 3-6 år.

Hos oss vil barna  bli kjent med alle barn og personale i løpet av tiden sin i barnehagen.

Ta gjerne barnet ditt med på besøk for å se hvordan vi har det hos oss.