Om oss i KIDSA Nyhavn

KONTAKT

Daglig leder

Lene Hjortland Skårvik
Telefon: +4792484439
Send e-post

Offentlig transport

Ta buss mot Lønborg eller Åsane terminal. Buss stopp ved Sandviken Sykehus, gangavstand til barnehagen er ca. 5 min.

Beliggenhet og nærmiljø

Kidsa Nyhavn ligger som nærmeste nabo til Gamle Bergen utemuseum i Sandviken. Vi bruker Gamle Bergen som uteområde i tillegg til lekeplassen som har utsikt til sjøen. Vi mater ender og det er måker som ruger rett utenfor gjerdet til hagen. Barna kan se på båtene som går til og fra Bergen. På sommeren kan vi også se på sjøflyene som tar av og lander. Vi benytter Fjellveien og området opp mot Munkebotn når vi tar oss litt lengre turer.

Vi vektlegger

Vennskap er et satsningsområde som vi alltid har. Vi har organisert barnehagen slik at små og store, og søsken kan være sammen. Vennskap er noe av det viktigste barna opplever i barnehagen.

Uteliv er også det vi vektlegger høyt. Vi vil la barna få gode opplevelser ute. Opplevelser som vil gjøre at barna etter hvert vil forstå verdien av å ta vare på naturen. Vi knytter fagområdene opp mot uteliv. Matematikk, fysikk, naturvitenskap begynner med å leke med naturelementene som å lage vannrenner, fylle og tømme bøtter med vann og sand, klatre, prøve og mestre.

Språkmagi kommer til uttrykk i bøker og språkkoffertene våre. Vi leser gode barnebøker og bøkene skal ha et språk som barna lytter til og bilder som gjør at barna vil se i dem. Vi vektlegger samtale med barna. Vi motiverer barna til å bruke språket aktivt både til å fortelle, spørre og i konfliktløsning. For de minste barna synger vi og prater om det vi holder på med, i lek, på stellebordet, i garderoben og når vi spiser.

Go green er temanavnet på vårt ønske om å ta vare på jorden vår og minske bruken av plast. Vi ønsker sammen med barna å sette fokus på dette viktige temaet.

Mat med smak skal komme til uttrykk gjennom maten vi spiser i barnehagen. Barna skal få oppleve å smake på variert mat, samtidig vil vi ha fokus både på matopplevelsen sammen og at vi ikke skal kaste mat.

Jump er vårt aktivitetskonsept som skal fremme barns motoriske utvikling gjennom organisert fysisk aktivitet minst 20 minutter hver dag.

Barnehagens organisering

En barnehage der små og store barn kan være sammen, samtidig kan barna være i grupper med jevnaldrende når det passer best.

Barnehagen har tre grupper, de minste (1-2 år), de mellomste (2-3 år) og de største (4-5 år) bukkene Bruse. De minste har egen stue hvor de kan være for seg selv. De mellomste og de største deler rom, men de mellomste er ute om formiddagen og de eldste er ute om ettermiddagen.                                                                                            Alle kjenner hverandre, både barn og voksne. Dette gir en god stabilitet.

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat eller for å avtale et besøk.

Sjekk gjerne innom vår Instagram: kidsanyhavn