Om oss i KIDSA Hylkje

KONTAKT

Daglig leder

Anne-Grete Lund Bakke
Telefon: 92 29 14 19
Send e-post

offentlig transport

Det er gode bussforbindelser til og fra Kidsa Hylkje, og det er bare 5 minutter å gå bort til barnehagen.
Rutene som passerer Hylkje er bussnummer 36 og 320.

beliggenhet og nærmiljø

Kidsa Hylkje -aktiv barnehage ligger på Hylkjeflaten, med kort vei til flotte turområder. I tett tilknytning til barnehagen ligger Haugen, et naturområde som vi benytter daglig. Her har vi natursti, bålplass og gode muligheter for å utfolde oss i lek.

Vårt eget motbakkeløp arrangeres her. Et flott arrangement der hele barnehagen deltar.

 

Vi har grillhytte på uteområdet vårt, og her lager vi mat og har samlinger, eller går inn for å varme oss og ta et avbrekk i uteleken.

 

        

 

Vi har et godt samarbeid med nærbutikkene våre. Hver jul går vi nissetog til Spar og Kiwi, og luciatog til Rema sitt lager. Vi gleder også de ansatte på Bergen Caravan med julestemning i førjulstiden.

Vi bidrar også til nærmiljøet ved å arrangere miljødag hvert år før 17. mai. Da plukker vi boss og rydder i området rundt oss.

Vi vektlegger

Aktiv barnehage er Kidsa Hylkje sitt tiltak for å vise at vi tar barnas helse på alvor. Målet vårt er at alle barn skal oppleve mestring gjennom bevegelsesglede. Kidsa Jump hjelper oss å ha fokus på fysisk aktivitet og grunnleggende bevegelser som er viktige for barns utvikling.

I tillegg jobber vi med bærekraftig utvikling. Gjennom prosjektet go green lærer barna å ta vare på naturen og miljøet rundt oss. Vi har fokus på gjenbruk og reduksjon av plastavfall. Barns medvirkning har en sentral plass i dette arbeidet. Barnas undring skal skape grunnlaget for prosjektene våre.

Barnehagen vektlegger å skape en god og forutsigbar hverdag hvor trygghet og tilhørighet er viktige elementer. Vi ønsker å skape en hverdag der hvert enkelt barn lærer, utvikler seg og trives. Vi vil sikre en meningsfull hverdag for det enkelte barn og gi hver enkelt forutsetning for å mestre fremtiden. Vi vil bygge felleskap som kjennetegnes av tilhørighet, menneskelig likeverd, ansvar, humor og glede.

Kosthold

Vi  har fokus på sunn og god mat i et helsefremmende perspektiv, Mat med smak. Barna skal møte sunn, god og tradisjonell mat, og være deltagende i alt fra planlegging av meny, tilbereding og spising. Vi tar utgangspunkt i at måltidet gir mulighet for læring på mange områder. Vi skreller, kutter, rører, måler og heller, men like viktig er det å hjelpe hverandre og dele gode samtaler med gode venner i prosessen. Og så smaker det så godt med mat man har vært med og tilberedt!

Vi er en fullkostbarnehage. Det vil si at alle måltid serveres av barnehagen. Vi har varmlunsj i alle fall en gang i uken. I tillegg lager vi ofte varmmat på tur.

Bursdagsfeiringene til barna blir markert med barnet i fokus denne dagen. Siste fredagen hver måned har vi en markering av alle bursdagene som har vært den måneden, og vi lager noe godt å spise den dagen.

Vi tilbyr

Vi har engasjerte og omsorgsfulle voksne som ønsker å gi barna en god hverdag, og som er anerkjennende, rause og tilstede på barnas premisser.

Vi har et stort allrom hvor det blir tilrettelagt for ulike aktiviteter sammen med barna, en stor utelekeplass og gode turmuligheter, samt fokus på et sunt kosthold og et eget pedagogisk opplegg for førskolebarna og språkgruppen.

Førskolegruppen Alfakrøll

Det å være eldst i barnehagen er stas. Hver onsdag møtes førskolebarna for å bli kjent på tvers av huset og forberede seg til skolestart. Læring gjennom lek står sentralt i dette arbeidet. Der jobber de med ulike tema som møter dem i første klasse. @ har også utedager sammen med fokus på aktivitet og bevegelse.

Et godt lekemiljø som fremmer språk og gode relasjoner

Vi har fine, lyse og romslige lokaler som innbyr til lek. Personalet er opptatt av å skape inspirerende lekemiljø sammen med barna og med utgangspunkt i barnas interesser. Det legges også vekt på at barna skal omgis av et godt språkmiljø både i lek og i språkgrupper. Vårt mål er å gi tid og rom for gode språkopplevelser gjennom ulike leker og aktiviteter.

Feltgruppen

Feltgruppen vår er på tur flere dager i uken. Gruppen er knyttet til Brannstasjonen, og dette barnehageåret består gruppen av førskolebarn. De er mye ute og på tur, og benytter nærområdet og de fine turmulighetene vi har her på Hylkje.

barnehagens organisering

Det går ca 155 barn i Kidsa Hylkje. Barnehagen er delt inn i fire baser som til sammen har 11 grupper. Deling i grupper gir en oversiktlig og trygg hverdag for små og store. Gruppene samarbeider og støtter hverandre i det pedagogiske arbeidet, og fordeler ressursene seg i mellom til det beste for barna.

Gruppene er aldersbestemte, og barna tilhører en base hele barnehagetiden fra småbarnsgruppe, mellomgruppe og så stor gruppe. Dette er en organisering som skaper trygghet for barn og voksne.

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat eller for å avtale et besøk.

 

 

Facebook Instagram